אסטלה כיתת אומן לקונדיטוריה -
כבר לא צריך לנסוע יותר לצרפת

לאחר כ- 15 שנות ניסיון בעבודה ובניהול הקונדיטוריות הטובות בארץ (ארקפה, לחם ארז) פתחה אסטלה בית ספר לאפייה, לקונדיטוריה ולשוקולד על פי המודל המקובל בבתי הספר המובילים באירופה.

מטרות בית הספר הן:
  • להכשיר בוגרים ברמה הגבוהה ביותר העומדים בסטנדרטים מקצועיים מחמירים.
  • להפוך למרכז ידע בתחום האפייה, הקונדיטוריה והשוקולד ולחלוק ידע זה עם תלמידי ובוגרי בית הספר.

    בית הספר שם את הדגש על לימוד מקצועי ומעמיק של כל תחומי הקונדיטוריה הקלאסית, המודרנית והשוקולד. השיעורים נערכים בקבוצות קטנות של 8-12 תלמידים בכיתה. " תמיד רציתי לפתוח בית ספר שונה מהקיים בארץ. לא עוד כיתות המוניות המונות עשרים תלמידים ויותר, לימוד תיאורטי בו התלמידים צופים במרצה ורושמים רשימות או חיקוי שבלוני של המדריך בלי הבנת התהליך" אומרת אסטלה, "הקבוצות הקטנות מאפשרות תרגול לכל תלמיד ותלמיד ". שיטת הלימוד הייחודית מתמקדת בעשייה, בתהליכים, בחומרי הגלם וביחסי הגומלין ביניהם. לתלמידים מוקנות שיטות עבודה המבוססות על תרגול מעשי, הבנה מעמיקה - ללא צורך בידע קודם. איכות חומרי הגלם היא ללא פשרות : שוקולד ממיטב היצרנים, תמציות טבעיות של וניל ופירות שונים (אותן לומדים להכין במהלך הלימודים), התלמידים משתמשים במגוון עצום של חומרי גלם ללא תלות בעונות השנה : קמחים , אגוזים, כהילים ועוד.

    קורסי האפייה כוללים הרצאות בתחום טכנולוגית אפייה שימושית, כבר בשלב הקורס הבסיסי. ההרצאות יכסו נושאים כמו: דגנים, טחינה וקמח, שמנים ושומנים כולל אמולסיות, סוכר וממתיקים, עמילן ועמילנים מעובדים, מסמיכים ומייצבים, תהליכי אפייה, שוקולד, קפה ועוד. הרצאות אלו יהיו פתוחים לתלמידי בית הספר ולקהל המקצועי הרחב.

    בית הספר משתף פעולה עם בתי ספר מובילים בעולם:
    בתחום הקונדיטוריה יש שת"פ עם Ecole internationale de Pâtisserie Olivier Bajard , Perpignan France
    בתחום השוקולד יש שת"פ עם Callebaut Chocolat Academy, Brussels Belgium
    בתחום הלחם יש שת"פ עם iba International Baking Academy, Wheieim Germany
    במסגרת הקשרים האלו, קיימים חילופי מורים ותלמידים בין בתי הספר. מרצים מחו"ל מעבירים שיעורים בקורסים שונים בבית הספר ומדי פעם, תלמידי אסטלה עוברים השתלמויות המועברות בבתי ספר אלו בחו"ל

    בנוסף, מרצים מארה"ב, איטליה וספרד מתארחים בבית הספר ומעבירים סדנאות וקורסים מיוחדים.

    המסלולים שמציע בית הספר מיועדים למעונינים לרכוש השכלה מקיפה בתחום על מנת להשתלב כשכירים או עצמאיים בתחום האפייה, הקונדיטוריה והשוקולד, לטבחים וקונדיטורים המעונינים להרחיב ולהעמיק את ידיעותיהם בתחום ולאלו המעונינים להתמקצע להנאתם.

    בוגרי הקורסים שלנו מבוקשים על ידי מיטב הקונדיטוריות בארץ. אנו מסייעים לבוגרינו במציאת מקומות לסטאז' ו/או עבודה. קיימת אפשרות לסטאז' בחו"ל.
       
    English
     
    דף הבית
     
    קורסים
     
    מורים
     
    אירועים
     
    כתבו עלינו
     
    שאלות ותשובות
     
    הבוגרים
     
    שרותים לחברות
     
    הפורום
     
     
    תמונות
     
    צור קשר
    צרו קשר: