אודות אסטלה

אסטלה – כיתת אומן לקונדיטוריה

"אסטלה – כיתת אומן לקונדיטורה" הוקמה בשנת 2003, על-ידי השף קונדיטורית והשוקולטיירית אסטלה מ. בלפר. בית הספר הוקם על מנת לשנות את מפת הקונדיטוריה בארץ ולהשוות את רמת הקונדיטוריה הישראלית לרמה המקובלת בקונדיטוריות-האיכות באירופה. זמן קצר לאחר היווסדו הפך בית הספר לסטנדרט של איכות בתחום לימודי הקונדיטוריה, אליו שואפים להשתוות כל יתר בתי הספר שמלמדים קונדיטוריה בארץ, ובתי ספר רבים בעולם.


בית הספר נודע בתכונותיו הייחודיות:

בית הספר היחיד המתמחה בקונדיטוריה – "אסטלה" הוא בית הספר היחיד בארץ ואחד מהבודדים בעולם, שמתמחה אך ורק במקצועות הקונדיטוריה, אפיית הלחם והשוקולד. להתמחות ולספציפיות תרומה חשובה לרמתו הגבוהה של בית הספר.

שיטת לימוד ייחודית, שיטת אסטלה – הלימודים בבית הספר מתקיימים בשיטת אסטלה – שיטת לימוד ייחודית שפותחה על-ידי אסטלה. השיטה מקנה לתלמיד הבנה עמוקה של יסודות מקצוע הקונדיטוריה. כל תלמיד לומד להכיר לעומק את התכונות והמשמעות של חומרי הגלם השונים. ומבין את ההשפעה שיש לחומר גלם מסוים על חומרי גלם אחרים, ואת הסיבה שבגללה מוסיפים מרכיב מסוים למתכון. בוגרי בית הספר לא רק מתמחים בטכניקות האפייה השונות, אלא קודם כל ומעל לכל מבינים את ההיגיון שעומד בבסיס כל טכניקה. שיטת אסטלה מכשירה קונדיטורים חושבים. קונדיטורים עם הבנה עמוקה, יכולות הסקה ויישום.

המורים – בית הספר עושה הכל כדי שכל תלמיד יוכל לממש את מלוא הפוטנציאל שלו ולהפוך לקונדיטור הטוב ביותר שהוא יכול להיות. לשם כך, הרכבנו סגל מורים מעולה, שנבחר בתשומת לב רבה ובתהליך בחירה ייחודי. הייחוד של המורים שלנו מתבטא בתחומים רבים: המורים באסטלה הם בוגרי לימודי קונדיטוריה באסטלה או בבתי ספר מובחרים בחו"ל. יש להם לפחות חמש שנות ניסיון בעבודה בקונדיטוריות-איכות. הם עברו קורס הוראה בן חצי שנה, בשיטת אסטלה. לכולם רקע ניהולי בענף הקונדיטוריה ולצד ההוראה בבית הספר, הם עוסקים גם בפיתוח מוצרים חדשניים בתחום הקונדיטוריה, עבור חברות מזון גדולות.

כיתות קטנות – אסטלה הוא בית הספר היחיד בארץ שהלימודים בו מתקיימים בכיתות לימוד קטנות, המונות 8-12 תלמידים בלבד. הכיתות הקטנות מאפשרות לכל תלמיד להתנסות בעבודה מעשית עצמאית בהיקף הדרוש לו ולקבל יחס אישי מהמורים.

הכרה בינלאומית – אסטלה הוא בית הספר היחיד בישראל שזכה להכרה בינלאומית והיחיד המקיים קורסים ותוכניות לימודים בינלאומיות, בשיתוף בתי ספר לקונדיטוריה מהשורה הראשונה בעולם. בית הספר מקיים קורסים משותפים ביחד עם בית הספר הבינלאומי לקונדיטוריה של אוליבייה בז'אר בצרפת והאקדמיה לשוקולד של חברת קאליבו בבלגיה, יצרנית השוקולד הגדולה בעולם. הלימודים בקורסים אלה הם בסטנדרט האירופאי הגבוה ביותר, והבוגרים זוכים לתעודת גמר בינלאומית, המוענקת במשותף על-ידי אסטלה ועל-ידי בתי ספר אלה. אסטלה הוא בית הספר היחיד בישראל שמעניק לבוגריו תעודות בינלאומיות.

רמת הלימוד הגבוהה של בית הספר והפיכתו לאוטוריטה בתחום לימודי הקונדיטוריה, פותחים בפני בוגריו את הדלת לתפקידים משמעותיים ובכירים בקונדיטוריות המובילות, וכן אפשרות להצטרף לעשרות הרבות של בוגרי אסטלה אשר הקימו קונדיטוריות-יוקרה בארץ ובעולם.

הקורסים הנלמדים בבית הספר: קורסי קונדיטוריה | קורס אפיה מקצועי | קורס שוקולטייר | והשתלמויות מקצועיות המתעדכנות מידי חודש… 

אודות אסטלה מ. בלפר, שף קונדיטורית, שוקולטיירית ומנהלת בית הספר

אסטלה מ. בלפר היא בוגרת בהצטיינות של מגמת הקונדיטוריה בבית הספר קורדון בלו בפריז. אסטלה השתלמה בתחום הקונדיטוריה והשוקולד מקומות שונים בצרפת, גרמניה ואנגליה, ביניהם בית הספר לשוקולד של חברת ולרונה, יצרנית השוקולד המובילה בעולם. לאסטלה ניסיון מקצועי עשיר. היא עבדה כקונדיטורית במסעדת "קרן" ומלונות דן. ניהלה את הקונדיטוריות של רשת "ארקפה" ו"לחם ארז", ושימשה כשף הבית של חברת השוקולד ולרונה. אסטלה היא הישראלית היחידה שמכהנת כ"שגרירת שוקולד" של חברת קאליבו, יצרנית השוקולד הגדולה בעולם. לאסטלה תעודת הוראה מאוניברסיטת ת"א והיא בעלת תואר שני במנהל עסקים. אסטלה משמשת כיועצת עסקית במרכז לטיפוח יזמות (מט"י), שם היא מייעצת ומלווה עסקים קולינרים בתחילת דרכם. לאסטלה תוכנית טלוויזיה המשודרת בערוץ 10 ובערוץ האוכל.

>> לפרטים נוספים וייעוץ צרו עמנו קשר בטלפון: 03-5329381 <<

יש הרבה בתי ספר טובים לקונדיטוריה,
אבל "אסטלה" הוא הטוב ביותר. כשאני מחפש קונדיטור איכותי או מנהל לקונדיטוריות שלי הבחירה הראשונה היא בוגרי "אסטלה"

מיקי שמו.

בית ספר טוב הוא הבסיס להתקדמות מקצועית. אסטלה מציעה היום את הקורסים הטובים והמתקדמים ביותר בישראל.

שף קונדיטור רביבה אפל – "רביבה וסיליה"

"אסטלה" הוא ללא ספק בית הספר לקונדיטוריה הטוב ביותר בארץ. הקורסים שם הם הקורסים לקונדיטוריה האיכותיים ביותר בישראל.

אורן בקר.
"לימדתי בהרבה בתי ספר בעולם ומעולם לא נתקלתי בבית ספר עם ציוד כל כך איכותי, כולל בטובים שבבתי הספר בצרפת! הידע המקצועי והרמה הטכנולוגית של המורים הם לא פחות ממרשימים! אין לי ספק שאם בית הספר היה ממוקם בצרפת, היה זוכה לפרסים דרך קבע"

Thierry Bamas, MOF
"יש רק מעט בתי ספר לקונדיטוריה בעולם שמשתווים ברמתם לרמה של אסטלה כיתת אומן"

גולי פנחסוב - מנהל הפיתוח של פילסברי.
הקורסים של "אסטלה" הם הקורסים לקונדיטוריה האיכותיים ביותר בישראל.

דודו אוטמזגין - שף קונדיטור

לאסטלה ידע פנומנלי בתחומי הפטיסרי והשוקולד. יסודות ומקצועיות הם אצלה ערכים עליונים.

פייר הרמה, הקונדיטור הטוב ביותר של המאה, מגזין פורבס 2016