מרשמלו פירות
2 תבניות של 20 על 30 גובה 2 ס"מ
חומרי גלם:
לבסיס:
240 גרם סוכר
90 גרם מים
90 גרם סירופ גלוקוזה
120 גרם אינורטי או דבש
25 גרם ג'לטין
114 גרם מים
QS צבע מאכל
2 גרם חומצת לימון מדוללת עם 2 גרם מים
3 גרם תמצית טעם במידת הצורך
לרוטב הפרי:
120 גרם מחית פרי (מחית קסיס, מחית פירות יער, מחית מלון).
15 גרם סוכר
5 גר' ג'לטין
15 גרם מים
1 כפית חומצת לימון
תרסיס קנולה "פאם"
לציפוי:
200 גרם אבקת סוכר
200 גרם עמילן
אופן ההכנה:
מספיגים ג'לטין ומים.
מערבבים את הסוכר עם הדקסטרוז, מוסיפים מים וסירופ גלוקוז.
מבשלים ל- 125 מעלות.
יוצקים את הסוכר החם על האינורטי והג'לטין שהוספג.
מקציפים עד לקבלת קצף יציב- כ-9 דקות.
לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את רוטב הפרי וחומצת הלימון.
מוסיפים רוטב פרי ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
מרססים את המשטח בתרסיס קנולה, יוצקים את המסה לתבנית המשומנת. מפדרים בתערובת אבקת סוכר ועמילן. מניחים בטמפרטורת החדר במשך 24 שעות.
למחרת מוציאים את המסה מהתבנית, חותכים לקוביות בגודל 4*4, מפדרים משני הצדדים בתערובת עמילן ואבקת סוכר ומגישים.
ממתקי מרציפן – אגוזים
חומרי גלם:
למרציפן 60% ביתי :
600 גרם שקדים קלופים טריים
280 גרם סוכר
120 גרם אבקת סוכר
לסנדוויץ:
מרציפן 60% (אותו הכנו מראש)
חצאי אגוזי מלך (2 חצאי אגוז מלך לכל כדור)
לסירופ הגיבוש:
2500 גרם סוכר
1000 גרם מים
אופן הכנה:
קולפים את השקדים.
מניחים במעבד מזון עם סוכר ואבקת סוכר ומערבלים עד לקבלת מסה אחידה.
הממתק:
שוקלים עיגולי מרציפן במשקל 6 גרם כל אחד.
יוצרים מכל עיגול מרציפן ושני חצאים של אגוז מלך "סנדויץ" (כולאים את כדור המרציפן בין שני חצאי האגוז), מהדקים מעט ומניחים בצד.
הסירופ:
מביאים לרתיחה את המים והסוכר.
מקררים ל- 25 מעלות ומניחים על גבי כלי עם רשת.
טובלים בסירופ את "הסנדביץ" (האגוז שעוטף מרציפן).
מוציאים מהסירופ ומניחים על גבי רשת.
מניחים במקום יבש וללא תזוזה במשך 24 שעות, עד קריסטליזציה עדינה.
עוטפים כממתק ומגישים.