מרשמלו פירות

2 תבניות של 20 על 30 גובה 2 ס"מ

חומרי גלם:

לבסיס:

240  גרם סוכר

90  גרם מים

90  גרם סירופ גלוקוזה

120  גרם אינורטי או דבש

25  גרם ג'לטין

114  גרם מים

QS  צבע מאכל

2  גרם חומצת לימון מדוללת עם 2 גרם מים

3  גרם תמצית טעם במידת הצורך

לרוטב הפרי:

120 גרם מחית פרי (מחית קסיס, מחית פירות יער, מחית מלון).

15  גרם סוכר

5 גר' ג'לטין

15  גרם מים

1 כפית חומצת לימון

תרסיס קנולה "פאם"

לציפוי:

200 גרם אבקת סוכר

200 גרם עמילן

אופן ההכנה:

מספיגים ג'לטין ומים.

מערבבים את הסוכר עם הדקסטרוז, מוסיפים מים וסירופ גלוקוז.

מבשלים ל- 125 מעלות.

יוצקים את הסוכר החם על האינורטי והג'לטין שהוספג.

מקציפים עד לקבלת קצף יציב- כ-9 דקות.

לקראת סוף ההקצפה מוסיפים  את רוטב הפרי וחומצת הלימון.

מוסיפים רוטב פרי ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.

מרססים את המשטח בתרסיס קנולה, יוצקים את המסה לתבנית המשומנת. מפדרים בתערובת אבקת סוכר ועמילן. מניחים בטמפרטורת החדר במשך 24 שעות.

למחרת מוציאים את המסה מהתבנית, חותכים לקוביות בגודל 4*4, מפדרים משני הצדדים בתערובת עמילן ואבקת סוכר ומגישים.

ממתקי מרציפן – אגוזים

חומרי גלם:

למרציפן 60% ביתי :

600 גרם שקדים קלופים טריים

280 גרם סוכר

120 גרם אבקת סוכר

לסנדוויץ:

מרציפן 60% (אותו הכנו מראש)

חצאי אגוזי מלך (2 חצאי אגוז מלך לכל כדור)

לסירופ הגיבוש:

2500 גרם סוכר

1000 גרם מים

אופן הכנה:

קולפים  את השקדים.

מניחים במעבד מזון עם סוכר ואבקת סוכר ומערבלים עד לקבלת מסה אחידה.

הממתק:

שוקלים עיגולי מרציפן במשקל 6 גרם כל אחד.

יוצרים מכל עיגול מרציפן ושני חצאים של אגוז מלך "סנדויץ" (כולאים את כדור המרציפן בין שני חצאי האגוז), מהדקים מעט ומניחים בצד.

הסירופ:

מביאים לרתיחה את המים והסוכר.

מקררים ל- 25 מעלות ומניחים על גבי כלי עם רשת.

טובלים בסירופ את "הסנדביץ" (האגוז שעוטף מרציפן).

מוציאים מהסירופ ומניחים על גבי רשת.

מניחים במקום יבש וללא תזוזה במשך 24 שעות, עד קריסטליזציה עדינה.

עוטפים כממתק ומגישים.