בחושה עם אוכמנית וטריק

4 יחידות בקוטר 10 ס"מ גובה 3 ס"מ

חומרי גלם:

לקלתית בצק פריך (לא אפוי):

520 גרם קמח רך

3 גרם מלח

220 גרם חמאה קרה בקוביות

160 גרם אבקת סוכר

50 גרם אבקת שקדים

100 גרם ביצים

לפירות:                                                                       

190 גרם אוכמניות כחולות

למסה המרכזית:                                                                       

66 גרם חמאה רכה

136 גרם סוכר

3 גרם תמצית וניל

91 גרם ביצים

50 גרם שמנת חמוצה

103 גרם קמח

1/2 גרם מלח

1.2 גרם אבקת אפייה

120 גרם אוכמניות כחולות

73 גרם תפוחים צרובים

לשטרוייזל:

100 גרם חמאה

160 גרם קמח

100 גרם סוכר

 

אופן ההכנה:

הקלתית:

מאחדים את היבשים עם החמאה. בהדרגה מוסיפים ביצים. מסיימים את הלישה באופן ידני. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור.

המסה המרכזית:

מקציפים את החמאה עם הסוכר ותמצית הוניל, מוסיפים בהדרגה את הביצים, את השמנת החמוצה ואת כל היבשים לסירוגין עד לקבלת מסה אחידה. מקפלים פנימה את התפוחים והאוכמניות.

השטרוייזל:

מאחדים קלות את כל המרכיבים, כדאי לעבוד בידיים, עד לקבלת תערובת פירורית וחולית.

אין להגיע למסה אחידה.

הרכבת העוגה:

מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ ומכניסים לרינגים.

ממלאים את הרינג מרופד בבצק במלית בחושה ומפזרים שטרוייזל מלמעלה.

אופים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות, כ- 35 דקות.

עוגת פיסטוק דובדבן

2 יחידות

למסה המרכזית:

280 גרם קמח רך

14 גרם אבקת אפייה

19 גרם סוכר אינוורטי

185 גרם סוכר

6.5 גרם מלח

233 גרם ביצים

205 גרם חמאה שרופה (260 גר' חמאה לפני בישול)

133 גר' מרציפן פיסטוק

200 גרם דובדבני אמרנה

16 גרם מיץ לימון

4 גרם תמצית צבע וטעם

למרציפן פיסטוק:

40 גרם פיסטוק

40 גרם מרציפן פיסטוק

60 גרם אבקת סוכר

2 גרם תמצית טעם וצבע

לסירופ הסוכר:

135 גרם מים

27 גרם סוכר

22 גרם קירש

לקישוט:

נפאז' בסיסי

פיסטוק גרוס/ מרציפן פיסטוק

דובדבני אמרנה

אופן ההכנה:

מרציפן פיסטוק:

טוחנים במעבד מזון את כל החומרים עד קבלת תערובת אחידה

המסה המרכזית:

מכינים חמאה "שרופה" בסיר קטן או במחבת.

מחממים ומקציפים ביצים, סוכר וסוכר אינוורטי מעל בן- מארי, מעבירים למעבד מזון ומוסיפים חמאה שרופה חמה ואת המרציפן. מוסיפים תמצית צבע וטעם, אבקות ומיץ לימון ולבסוף מקפלים פיסטוקים ודובדבני אמרנה.

יוצקים לתבנית את התערובת, מכסים את התבנית במגש אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות כ- 50 דקות.

סירופ סוכר:

מרתיחים בסיר את כל החומרים.

לאחר אפייה מברישים את העוגה בסירופ הסוכר.

ההגשה:

מרתיחים נפאז' חם עם מעט מאוד מים, מזגגים את העוגה ומקשטים בפיסטוק ירוק גרוס.

אופציה נוספת: מרדדים מרציפן פיסטוק לעובי של  2 מ"מ ומצפים את העוגה במרציפן.

מניחים דובדבן אמרנה על העוגה לקישוט.