צדפי שוקולד

 

חומרי הגלם:

להכין מראש:

תבניות צדפים מצופות בשוקולד חלב או מריר

לפרלינה לוז (שלב 1):

150 גרם סוכר

2 גרם מלח  (אופציונלי)

200 גרם  לוז קלוי וחם

שלב 2:

175 גר' פרלינה לוז

150 גר' שוקולד חלב 39%-41%

20 גרם חמאת קקאו

לקישוט:

אגוזי לוז קלויים

אבקת צבע מאכל

אופן ההכנה:

שלב 1:

מקרמלים את הלוז הקלוי עם סוכר ולאחר מכן טוחנים עד לקבלת מחית אחידה. מקררים.

שלב 2:

מוסיפים את הפרלינה לשוקולד חלב מומס בשלבי התגבשות. מוסיפים חמאת קקאו.

מזלפים את המסה לתבניות צדפים. מניחים להתגבשות.

שלב 3:

מגלגלים אגוז לוז בצבע מאכל

ההרכבה:

מניחים את הפנינה

מחלצים את הצדפים מן התבניות ומדביקים כל זוג צדפים בעזרת שוקולד מטומפרר.

במרכז כל צדף מניחים אגוז לוז מקושט.

קיפודים

חומרי הגלם:

טראפלים חלולים של שוקולד מריר או לבן

לשכבה החיצונית:

100 גרם מרציפן – 66%

125 גרם שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד לבן

לשכבה הפנימית:

150 גרם מרציפן 66%

50 גרם ליקר אמרטו

אופן ההכנה:

השכבה החיצונית:

בסיר קטן מרתיחים את השמנת המתוקה.

במעבד מזון טוחנים את המרציפן ויוצקים לתוכו את השמנת הרותחת.

מוסיפים שוקולד לבן מומס ומעבדים עד לקבלת מסה הומוגנית.

ניתן לגוון טעמים בהוספת חומרי טעם כמו גרידת תפוז/לימון.

השכבה הפנימית:

מאחדים את המרציפן והליקר עד לקבלת מסה אחידה.

ההרכבה:

יוצקים 2/3 מן השכבה הראשונה לטראפל מוכן, מוסיפים פנימה  את השכבה השנייה וסוגרים.

טובלים את הכדורים בשוקולד מטומפרר ומגלגלים על רשת שיוצרת קיפודים.

מצננים ומגישים.