-
מאתתגובות
-
זוהרהרציתי לדעת מדוע כשאפיתי חלות( ובהחלט לא פעם ראשונה) הן יצאו קשות ובלי צבע עשיתי את תהליך ההכנה והאישה כמו בכל פעם ולא החזרתי כלום מהמרכיבים ובכל זאת,זה היה מאכזב אשמח לדעת ממה נוצר הכישלון כדי שלא יקרה שוב,תודה וחג שמח:-)
03/10/2012 09:44:29
-
nisכולל באיזה משקל , קמח ומים את משתמשת
09/10/2012 01:25:18
-
זוהרההשתמשתי ב2ק"ג קמח רב תכליתי הוספתי שמרים יבשים ועירבבתי ע"מ לצפות ולבודד אותם משאר החומרים הוספתי את שאר החומרים 6 כפות סוכר 1/2 כוס שמן. מים פורשים (לא חמים מדי) לפי הצורך איני מודדת משתמשת בד"כ בתחושת היד ( אני אוהבת ללוש ביד ולחוש את בבצק) לישה קצרה הוספת מלח כ2 כפות שטוחות ולישה ארוכה יותר התפתחה עד שהבצק ממש מכפיל את עצמו לא מודדת זמן פשוט רואה, לישה נוספת להוצאת האויר,קליעה ,זיגוג ,התפתחה בתבנית למקסימום כ 25-30 דקות נוספות ואופה בחום של 200 מעלות כ20-25 עד השמחה יפה זה התהליך הקבוע שלי שמצליח בד"כ בצורה מושלמת ממש מוזר אשמח אם תתקנו את טעויותי אם הן קימות ושוב תודה
09/10/2012 22:04:06
-
nisהייתי מציע לכל לישה של בצק שמרים לא להוסיף שמן\שומן לקמח ישירות. הדבר מקצר משמעותית את הבצק וגורם לו להיות כבד ופירורי. זה טוב לבצקים פריכים. חוץ מזה הדבר היחיד שיכול להפיל את הבצק הא איכות המים, כלומר שימוש במי ברז עם המון כלור ופלואור שהורג את השמרים. אבל זה יחסית נדיר לשמרים יבשים . חוץ מזה התהליך שלך בסדר גמור. נסי להשתמש בשקילה של חומרי הגלם במקום למדוד בכוסות, זה יקל עלייך בעתיד. בהצלחה.
10/10/2012 04:28:46
-
זוהרה.תודה רבה על העצות רק אומר שהשתמשתי במים מסוננים ולא שימנתי את הבצק פרט ל1/2 כוס שהוספתי ל2 ק"ג במהלך הלישה אכן רימיתי את משטח העבודה ולכן אינני מבינה מדועה זה קרה אם התהליך היה טוב בכל אופן תודה על הנכונות לעזור המשיכו להצליח
10/10/2012 18:22:52
-
זוהרההדגשתי בשאלתי שלא החסרתי שום חומר הבצק היה רך ונוח לעבודה מאוד כמו בשאר הפעמים בהם אני לשה(לפחות פעם בשבוע ולפעמים יותר) זו פעם ראשונה שזה קרה ולכן אינני מבינה למה אולי תוכלו למצוא סיבה אחרת?,תודה רבה על ההתיחסות:-)
07/10/2012 03:05:28
-
הצוותהאם החלות בכלל תפחו ?מה היה זמן ההתפחה?
09/10/2012 08:58:05
-
צחיבנתאי שבאמת עשית הכל כמו שאת עושה תמיד, המשתנה היחיד שנשאר הוא התנור – כדאי לבדוק האם הוא תקיןבלי קשר אני ממליץ לך לעבור לקח 2 של שטיבל, או כל קמח שמסווג כקמח ללחם, נותן תוצאה יותר טובה מקמח רב תכליתיבהצלחה
10/10/2012 16:18:01
-
מאתתגובות