יש כל מיני צ'יאבטות ובהם המים משתנה.כך שכאשר בלחם לבן אנו מדברים על כ-60 מים צ'יאבטה (גם מקמח לבן ) תכיל יותר מים, הרבה יותר.למשל המתכון שלנו מכיל75 כאשר חלק מהמים חופשיים מה שגורם לבצק להיות מאד דביק, ניתן להוסיף עוד מים מה שיהפוך את הבצק לעוד יותר דביק וזמני ההתפחה שלו יתארכו כי בזמן שהבצק "נח" הוא עובר הידרציה של מים טובה יותר ופיזור המים יותר טוב. ולסיכום כן יש גם צ'יאבטות עם אחוזי מים גבוהים יותר אבל זה לא הכלל.
27/06/2012 15:53:55