רצתי לדעת האם יש כלל אצבע בכמות הג'לטין בעוגות מוס (מה האחוז ביחס למסה). אנחנו למדנו להשרות 1 ג' ג'לטין ב-6 ג' מים ובמתכונים רבים אני מוצאת יחס אחר (1:10), ז"א שהמוס יהיה פחות יציב??
ההשריה של הג'לטין של 1:6 אינה קשורה בכמה ג'לטין יש להוסיף למוס. לנוזלים צלולים מוסיפים 2 אחוז מהמסה על מנת לקבל ג'לי חזק. ולמוסים הרבה פחות ורק מהמים שבמתכון.
היי רציתי לשאול לעוגת מוס גבוהה ש וקולד לבן ברינג 24 גובה 10 האם יספיק 14 גר גלטין כדי שתהיה יציבה וטעם הגלטין לא יורגש או שצריך יותר.
הבנתי שלכל ליטר צריך 14 גר גלטין
אם אני שמה 1.25 שמנת מתוקה ו – 500 גר שוקולד לבן אז אני צריכה 20 גר' גלטין?
אודה לכם על תשובה