בעבר הכנתי עוגות בחושות שונות, מרחתי את התבנית בחמאה מומסת ופזרתי קמח, כמו שלמדנו. בתום האפייה העוגה יצאה בקלות מהתבנית. לאחרונה, רציתי להכין עוגות פרווה ולכן הכנתי עוגות בחושות על בסיס שמן. מרחתי את התבנית בשמן (במקום בחמאה מומסת), ופזרתי קמח. ניסיתי זאת כשלש פעמים, אך במקרים אלה, העוגה לא יצאה בקלות מהתבנית, ולפעמים גם ניתק חלק מהעוגה וחלק זה נשאר דבוק לתבית.
האם הסיבה לכך היא מריחת התבנית בשמן במקום בחמאה מומסת, או שהסיבה היא אחרת? במידה והבעייה היא בשמן, האם לעוגות פרווה ניתן למרוח במחמאה מומסת?
15/08/2010 16:42:48