כשאני מכינה לרוס סירופ סוכר נשארים לי עודפים ממנו ואני שומרת בקופסה אטומה במקרר,ומה שקורה שאחרי מס' ימים הסירופ מתחיל להתגבש לגבישים של סוכר שאפילו בהרתחה נוספת לא נמסים חזרה,למה זה קורה?ואיך אפשר למנוע את זה?
הסירופ מתגבש כי הוא ברווית יתר על מנת למנוע זאת יש להוסיף סירופ גלוקוזה/ עמילן. אם את כבר מוסיפה אז פשוט צריך להוסיף עוד יותר. בעיקרון תוספת גבוה מאד של הסירופ תבטיח חוסר התגבשות עד שנה. זה גם תלוי בקור של מקרר.