-
מאתתגובות
-
קרןשלום, רציתי לדעת אם ניתן להקפיא עוגת גבינת שמנת ופירורים (ללא אפיה וללא ג'לטין) ואם כן לכמה זמן? האם ניתן להקפיא היום ולהפשיר בחג השבועות לדוגמא?
תודה04/05/2010 11:38:59
-
הצוותעוגות גבינה נוטות להפריש ולאבד מים גם ללא הקפאה על אחת וכמה לאחר הקפאה ולכן לא מומלץ להקפיא עוגות שאין בהן חומרים לוכדי מים כמו: ג'לטין או אלגינט או עמילנים מעובדים וכיוב'.
05/05/2010 10:30:50
-
שושישלום, רציתי לדעת איזה קינוחים אפשר להקפיא
תודה -
צוות אסטלהמנחהזו שאלה כללית מדיי.
בעיקרון, קינוחים שיש בהם חומרים מייצבים כמו ג'לטין או עמילנים מעובדים חזקים ניתן להקפיא, אך גם כאן יש יוצאים מן הכלל.
תנסי לכוון את שאלתך לקינוחים ספציפיים ואוכל לענות לך בהרחבה. -
הילהשלום
מצטרפת לשאלה.
הכנתי את עוגת הגבינה של אסטלה עפ מתכון ובו אינסטנט וג'לטין (המתכון של אסטלה לקפה לנדוור). הקפאתי כדי לחלץ מהרינג.
במקרר זה הפריש הרבה נוזלים. איך ניתן למנוע את עניין הנוזלים? אולי לסנן את הגבינות קודם?
בנוסף הכנתי גם עוגה נוספת עם ציפוי מנגו שבו יש מעט קורנפלור וגם העוגה הזו הגירה נוזלים
האם זה בגלל הקורנפלור?
תודה -
צוות אסטלהמנחהשלום הילה,
המתכון לעוגת הגבינה לא אמור להגיר מים בשלב מוקדם. כמה שאלות: באיזה ג'לטין השתמשת? האם נקנה בסופר? שאלה נוספת: כמה זמן העוגה עמדה במקרר כשהבחנת שהגירה מים? עוגות גבינה מכילות כמות גבוהה של נוזלים, לכן סביר שיגירו מים בשלב כלשהו, אך לא בהתחלה, הג'לטין אמור להחזיק את המים. אם השתמשת באיכות ג'לטין ירודה יכול להיות שהוא לא מצליח להחזיק את המים של המתכון לאורך זמן.
לגבי הציפוי עם המנגו – בשל נוכחות הקורנפלור, ישנה הגרה של הנוזלים. זה קורה לאחר כיומיים שלושה במקרר.
ורדית
-
מונההאם אפשר להקפיא עוגת דובוש הונגרית
תודה -
צוות אסטלהמנחהלמיטב ידיעתי – כן.
-
ענתהאם ניתן להקפיא עוגת גבינה אפויה
-
צוות אסטלהמנחהמומלץ שלא
-
טליהשלום , אני מכינה היום עוגת גבינה ולוטוס ואני צריכה אותה ליום ראשון האם לשמור בהקפאה או במקרר?
-
רחלהאם ניתן להכין כוסות ג'לי ולהקפיא אותם?
הם נראות טוב ויפה גם אחרי ההקפאה? -
מאתתגובות