• מאת
    תגובות
  • #5153 תגובה

    טלי

    שלום רב,יש לי מתכון של עוגת דבש שאני מכינה 20 שנה. אני חיה את מטבח ואפיה הוא תחום שאני חזקה בו. השנה כמדי שנה, אפיתי שוב את העוגה. אפיתי בחם של 180 מעלות. כשעה ורבע. הקיסם יצא יבש. ונראתה אפויה ושחומה.כשחתכתי אותה ראיתי שכל החלק התחתון היה כמו "מרקיז". זה נראה כמו חיתוך של חמאה. אחיד, דחוס ביותר וחלק. לא נראה כ – "לא אפוי" פשוט מרקם של טראפלס שנוגסים וזה חלק ודחוס. אגב, עשיתי את הבלילה פעמיים ואפיתי יחד ואת שתי הנגלות ושתיהן יצאו כך. הרכיבים בעוגה: כוס דבש, 3 ביצים, 3 כוסות קמח תופח, 1.5 כוס תה, 1/2 כוס שמן, 100 גרם מרגרינה, תבלינים, 11/2 כוסות סוכר, 3 כפות מיונז(כן, כן…) ו3/4 כפית סודה לשתיה מומסת ב3/4 כוס במים חמימים. העוגה תמיד הצליחה. מעולם לא קרה לי דבר כזה באפיה. העוגות כולן נזרקו. כחובבת אפיה מושבעת מאוד מסקרן אותי להבין את הטעות. תודה מראש

    17/09/2012 21:43:16

  • #5154 תגובה

    הצוות

    ראי התיחסות לעוגת דבש של רביד מה11/9ובנוסף משהו שקרה לנו כאן לפני מספר שנים כאשר קנינו דבש ממקור מפוקפק ממישהו שהיה מוכן להשבע שהדבש אמיתי עד שלא איימנו עליו שניקח את הדבש לבדיקה למועצת הדבש הוא לא היה מוכן לפצות אותנו על ה"דבש האמיתי" שקנינו ממנו וכל העוגות יצאו כמו שאת מתארת. אז יש יותר מאופציה אחת ל"תופעה"

    19/09/2012 14:30:43

  • #5155 תגובה

    טלי

    תודה לכם על התשובות. חברה שלי קונדיטורית אמרה משהו על קמח בייתי שנבדק גם במעבדה והוכח כמשהו לא משהו…. מעניין. את הדבש אני קונה תמיד אמל חברה במכוורת ביתית מדהימה. דווקא השנה התעלתי לנסוע אליה וקניתי דבש מאחת החברות הכי ידועות בארץ…. לוקחת לתשומת ליבי. הדבש יעבור בנתיים לתיבול עופות…. תודה רבה וגמר חתימה טובה.!

    22/09/2012 14:58:39

  • #5156 תגובה

    מייקל

    טלי,לדעתי לא צריך לשנות את המתכון אלא את אופן ההכנה[ומעט להוסיף לו].אני הייתי ממיס את הסודה לשתיה בתה החם ומחכה עד שיצתנן ומוסיף מעט מיץ לימון על מנת להוסיף לחומציות ולהפעיל טוב יותר את הסודה לשתיה.

    21/09/2012 17:18:59

מענה ל־כשלון עוגת דבש
פרטים: