-
מאתתגובות
-
עידןשלום, מה יכולה להיות סיבה שלחם שהנחתי על אבן שמוט חמה לא קיבל קרום קשה מלמטה וכמו כן גם לא קיבל צבע כהה? חוץ מזה הלחם יצא מצויין
10/11/2012 20:14:56
-
עידןטמפרטורה לא מספיק גבוהה?
11/11/2012 09:30:45
-
צחיתכתוב בבקשה1. איזה תנור יש לך (ביתי/מקצועי/אבן)?2. באיזה טמפ' אפית3. באיזה מוד של התנור אפית בהנחה שביתי (תוכנית פיצה/טורבו רגיל/סטטי)?4. כמה זמן5. מה משקל הכיכר (לאחר חלוקה ראשונה של הבצק)ואני אנסה לעזור לך, יש לי ניסיון רב עם לחמים בבית – ומה לעשות אם אין תנור אבן צריך להתחכם
11/11/2012 13:17:27
-
עידןתודה צחי.אז ככה אני אופה גם די הרבה זמן לחמים אבל עשיתי קצת שינויים בתהליך ואני לא יודע מה הסיבה שהתחתית של הלחם לא משחימה. 1. תנור ביתי עם אבן שמוט עבה 2. בטמפ' של 230 מעלות 3. במוד של התנור סטטי 4. כמה זמן -40 דקות 5. מה משקל הכיכר 400 גרם קמח לחם לבן 100 גרם שיפון 100 גרם מחמצת מקמח מלא זיתים 2 מלח 65 מים מכמות הקמח
11/11/2012 14:40:00
-
צחיאז ככה, קודם כל נראה שמדובר בכיכר ענקית :)אם התחתית לא השחימה לך סיכוי רב שפשוט אבן לא היתה חמה מספיק, תנסה לשים את האבן בתנור ולהלדיק אותו על חופ מקסימלי בערך שעה לפני שאתה מתחיל לאפות את הלחם. 5 דקות לפני שאתה מכניס את הכיכר תוריד לטמפרטורה שאתה רוצה.חוץ מזה אם מדובר בתנור ביתי אני ממליץ מאוד לאפות בטורבו. אני אופה כיכרות של 350 גרם (3 כיכרות בו זמנית) מתחיל ב 240 ל 10 דקות, יורד ל 220 ל 10 דקות, יורד ל 180 ל 20 דקות, יורד ל 130 לייבוש עד שאני מרגיש שזה יבש מספיקוכמובן עם הכנסת הכיכר לתנוק דואג ליצירת אדיםשיהיה בהצלחה
12/11/2012 09:20:24
-
מאתתגובות