• מאת
    תגובות
  • #3155 תגובה

    איגור

    לאסטלה וכל הצוות שלום!
    יש לי כמה מתקונים של לחמים שמכילים לתת (אבקה). אמרו לי שיש לתת כהה ולתת בהיר. אם אפשר לקבל הסבר מה הבדל ביניהם ואם יש איזה יחס מקובל בין כמות הלתת וקמח. תודה מראש.

    13/07/2008 00:17:37

  • #3156 תגובה

    צוות בית הספר

    לתת באבקה משמש כמשפר אפייה הגורם להתפחה מהירה יותר של הבצק, צבע כהה יותר וטעם וניחוח המזכירים בירה שחורה.
    בצרפת מוסיפים עד 2% לתת ביחס לקמח.
    לגבי גוון הלתת הרי שבחו"ל יש מגוון לתת אבקות וסירופי לתת. מה שחשוב על מנת לקבל התפחה טובה יותר הלתת צריך להיות לא מפוסטר אחרת האנזימים שמזרזים התפחה לא פעילים

    21/07/2008 15:29:18

מענה ל־לתת כהה
פרטים: