-
מאתתגובות
-
סטלהשלום,הכנתי בצק שמרים שכלל קמח, שמרים, מלח, שמן ומים (ללא סוכר). הבצק תפח יפה בהתפחה הראשונה, אך כמעט ולא תפח בהתפחה לאחר העיצוב (עם מילוי). המאפה נמרח בביצה טרופה ונאפה ב- 180 מעלות. לא הייתה השחמה בתנור והמאפה נסדק מעט. מה יכולות להיות הסיבות להיסדקות הקרום, חוסר השחמה וחוסר תפיחה לאחר העיצוב?תודה רבה!
25/10/2014 16:04:28
-
צוותחוסר ההשחמה והתפיחה הנמוכה בתנור יכולים לנבוע מטמפרטורת אפייה נמוכה מידי. באופן עקרוני בצק עם שמן ישחים פחות מאשר בצק דומה עם חמאה. גם כמות וסוג המלית יכולים להשפיע על יכולת התפיחה של המוצר בתנור. האם זו בעיה חוזרת או חד פעמית ?
27/10/2014 08:05:10
-
סטלהזאת הפעם הראשונה שהכנתי מאפה עם המליות הללו (כרוב מאודה ופירה), כך שאין לי סטטיסטיקה. טמפרטורת התנור הייתה 180 מעלות ולאחר מכן העליתי ל- 190 מעלות (מדובר על מאפים אישיים). זה נמוך? המאפים כמעט ולא השחימו בכלל, הם מאוד מאוד בהירים. נוצר גם קרום יחסית עבה שהתפוצץ במהלך האפיה.
27/10/2014 08:50:37
-
מאתתגובות