• מאת
    תגובות
  • #3182 תגובה

    משה

    אני אופה לחם מעולה משילוב של שטיבל 2 וקמח מלא. אפייה ב 200 מעלות כחצי שעה. עם הוצאת הלחם מהתנור נשמעות התפצחויות קלות והחלק העליון של הקרום נסדק(עובי פחות ממילימטר) איך אפשר להמנע מכך.

    10/08/2008 21:38:25

  • #3183 תגובה

    צוות בית הספר

    יש לעשות חיתוכים על פני הלחם לפני האפייה. במקומות אלו הוא ייסדק ויפתח בעת האפייה מכיוון שכל לחם יתפח בתנור.
    לא ברור מדבריך איפה נסדק הלחם

    22/08/2008 22:13:06

  • #3184 תגובה

    רונן

    ראשית ברצוני להודיע לך שהרעשים שאתה שומע הם נהדרים ונדרשים ללחם עם קרסט טוב!
    חוץ מזה, הלחם תופח במהלך האפיה, שכן יש פעילות אנזימתית וכימית מוגברת המתקבלת כתוצאה מחום התנור, על כן יש לסמן את הלחם לפני האפייה, (סימון=חיתוך), סימון זה יתן ניתוב לבקע, ולכוון התפחת הלחם, אם לא תעשה כך ממש כמו כדור הארץ, הלחם יבקע באיזור החלש שלו, וזה לא יהיה ניתן לצפות איפה זה יקרה.
    בהצלחה

    26/08/2008 22:30:54

מענה ל־סדקים בלחם
פרטים: