היי אסטלה וזאב
קודם כל – חג שמח לכולכם, אני מתגעגע וב"ה אבוא לבקר לאחר החג.
חברה מעונינת שאאפה לה עוגה ללא גלוטן(רגישה ואסור לה).האם אני יכול להמיר קמח רגיל לקמח תפוחי אדמה ? האם יש רעיון טוב יותר ?
לחלוטין לא פשוט להחליף בכל מתכון את הקמח ב"קמח" תפ"א כי בתפ"א יש רק עמילן 100% וההתנהגות שלו כבדה הרבה יותר מקמח רגיל היא גם יכול במקרים מסויימים "לסבול" מתופעת הסינרזיס – איבוד מים. ולכן כאשר חלק היחסי של הקמח במתכון הוא קטן ניתן להחליף אותו גם בקמח תפ"א. חג שמח