• מאת
    תגובות
  • #5136 תגובה

    רביד

    אפיתי עוגת דבש עם חמאה אשר הצליחה מאוד בפעם הראשונה. בפעם השנייה אפיתי כמות גדולה יותר (6 אינגליש) והוספתי שקדים פרוסים מעל העוגה טרם האפייה. בתום האפייה העוגה קרסה למרכז וכל השקדים נבלעו. מה הסיבה??? אציין כי מילאתי את התבניות 2/3.

    11/09/2012 09:54:02

  • #5137 תגובה

    צחי

    אפית הפעם השניה 6 תבניות של אינגליש במכה, או שאפית תבנית גדולה פי 6?בכל מקרה נראה שזמן האפיה לא היה מספיק והעוגה לא עברה ג'לציה מלאה. כאשר אתה אופה מסה גדולה יותר – בין אם זה תבנית אחת יותר גדולה או מספר תבניות קטנות אתה צריך לתת לזה יותר זמן וזה בגלל שיותר מסה צריכה יותר זמן

    11/09/2012 16:38:22

  • #5138 תגובה

    רביד

    אפיתי ב-6 תבניות נפרדות והקריסה היתה לפני הוצאתם מהתנור. אני מנסה לבדוק האם עלי להימנע מאפייה בכמות הזו במקביל או שהבעייה היתה הוספת השקדים.

    11/09/2012 22:20:08

  • #5139 תגובה

    צחי

    רוב הסיכויים שלא מדובר בקריסה בגלל הוצאת השקדים, ככל הנראה פיזור חום לא מספיק של התנורבהצלחה

    12/09/2012 09:10:59

  • #5140 תגובה

    הצוות

    תרשו לי לחלוק על הדעות שהובאו להלןהקריסה בעוגות בחושות יכולה לנבוע מ2 סיבות עיקריות: עודף של חומרי תפיחה ביחס למסהעודף נוזלים לעומת מוצקים.איך זה קורה – מספיק שכמות הביצים גדלה ולא נשקלה יש כבר הטעיה של כמות הנוזלים לעומת יתר המוצקיםאו מספיק שהחלפנו את הספק של אבקת האפיה אין לנו את אותו יחס סודה לשתיה לעומת יתר החומרים שיש באבקת האפיה ממקור שונה

    19/09/2012 14:14:17

מענה ל־עוגת דבש
פרטים: