שלום,
בעת הכנת קרם דיפלומט, אני מבינה כי השלב הנכון להוספת ג'לטין הוא לפטיסייר בעודו חם. השאלה היא, מכיוון שעלינו לקרר את הקרם לפני שילובו עם הקצפת, האם לא הולכת לאיבוד פעולת הג'לטין כאשר אנו פותחים את הקרם לאחר שהתקרר?
גלטין הוא חומר מייצב מאד פופולרי ולא בכדי. אחת הסיבות להיותו זמין כל כך היא היכולת הרברסיבילית שלו זאת אומרת יכולת להתגבש למטריצה מסויימת בטמפרטורה רצויה ולהתנזל חזרה כשהטמפרטורה עולה ולחזור שוב על אותה פעולה ללא שום נזקים או איבוד יכולת. ולכך אין בעיה להוסיף אותו כשהקרם חם או קר.