-
מאתתגובות
-
הדס שקדשלום,
אם אני רוצה לאפות חלה, למשל, ולהכין את הבצק יום קודם. איך הכי טוב לשמור אותו כדי לאפות למחרת בבוקר? בהקפאה? במקרר? ובאיזה שלב? אחרי התפחה ראשונה? שניה?
תודה רבה ודרישת שלום :-)
הדס
15/02/2009 21:21:06
-
אסטלההיי הדס!
אם את רוצה להשהות את אפיית החלה את צריכה או להתפיח אותה מאד לאט – מקרר.
או להכין בצק עם משפר להקפאה ולהקפיא את החלה, לחילופין להוסיף יותר שמרים לחלה.
להפשיר את החלה במקרר, להתפיח, לאפות.
שבת שלום20/02/2009 14:02:48
-
בתאלהיי
התפחתי בצק שמרים לילה במקרר בקערה משומנת ומכוסה בניילון נצמד, וכשהוצאתי אותו בצהריים (יום אחרי) היה לו ריח חמוץ ואלכוהולי ממש חריף.. כמו אחרי התפתחת יתר.כבר קרה לי בעבר שבצק תפח יותר מדי אך כששהה בחוץ ולא במקרר..השאלה היא מדוע זה קרה ואיך אוכל למנוע זאת להבא?
תודה מראש -
צוות אסטלהמנחהשלום בתאל
הבעיה יכולה לנבוע ממספר סיבות ולרוב שילוב של כמה מהן :
– טמפרטורת הבצק שהכנסת אותו למקרר היתה חמה מידי והוא נכנס למצב של התפחת יתר לפני שהספיק להתקרר והשמרים האטו את פעולתם
-טמפרטורת המקרר שלך גבוהה מידי כדי לעצור את פעילות השמרים
– כמות השמרים במתכון שהשתמשת גבוהה מידי להשהייה במקררהדרך הטובה ביותר למנוע מצב כזה בעתיד היא להמנע מהנקודות שמוזכרות לעיל וגם במקום לשים את הבצק בקערה לשטח אותו על מגש ובכך להגדיל את שטח הפנים שלו ולגרום לו להתקרר מהר יותר .
בהצלחה -
מרגליתקניתי בצק שמרים והשארתי אותו במקרר כמה ימים בטעות במקום במקפיא. כשפתחתי את האריזה הריח חמצמץ.
האם ניתן לאפות בצק כזה? האם הוא מקולקל?
האם ניתן לאפות מאפה מתוק מבצק כזה?
או שהכי טוב לנסות ליצר מזה מחמצת (כמו שהציעו בכמה פורומים)?תודה
-
צוות אסטלהמנחהמרגלית שלום,
מומלץ לא להשתמש בבצק ששהה זמן רב במקרר, כיוון שהשמרים פחות פעילים או מתו. לא ניתן ליצור מחמצת מבצק זה.
-
סיוןהיי אסטלה הכנתי בצק ללא שמרים לאפיית בורקס תורכי
יש בבצק
שמן
מים
חומץ
כף ערק
קמח רב תכליתי
ומלח
את הבצק הומלץ להשאיר לילה במקרר בקערה מלאה בשמן
עטוף בניילון נצמד עבדתי עם חלק מהבצק יצא מושלם אך נגמר לי המילוי ועד שהייתי בסופר וקניתי שוב עברו כבר 3 ימים מבחינת מראה הבצק מצויין טבול כולו בשמן כמו שרשום השאלה אם אפשר להשתמש בו או שכדאי לזרוק? -
זוזובסקי רותשלום. בצק שמרים ששהה במקרר לילה האם צריך להתפיחו שוב בחוץ?
-
אורטל כהןרוצה להכין עוגה מבצק שמרים. כמה שעות ניתן להשאיר להתפחה ״לילית״ במקרר? תודה!
-
מיכלרוצה להכין פריקסה , בדרך כלל אני נותנת פעמיים התפחה , פעם 3 עם הצורה
שאלתי היא רוצה לטגן למחרת , האם אני צריכה להתפיח פעם אחת , ובשנייה להכניס ללילה במקרר
האם אחרי לילה במקרר יפתח בשביל הצורה?? -
ורדה פלדמןשלום,
מה ההבדל בין בצק שמרים לקר? -
מינהא. במה כדאי לכסות את הבצק שמרים כאשר מכניסים ללילה למקרר הכוונה האם לאטום לגמרי או שהוא צריך קצת חמצן
ב. אני מעוניינת להכין עוגת שמרים , אחרי ששמתי מילוי וגילגלתי לעוגה , האם אפשר להכניס למקרר להתפחה ?
ולכמה זמן מקסימום ?
תודה רבה מינה 🌸✨ -
תמרהיי לחלה שלי יש ריח של יין מה זה אומר?
-
עליזההיי רציתי לשאול הכנתי בטעות כמות כפולה של בצק שמרים ,שמתי לב באמצע המתכון שלא חילקתי את הכמויות אז המשכתי כבר עד הסוף .אז עכשיו הוא אמור להיכנס לשלב ההתפחה.והשאלה שלי היא אם אני יכולה להשאיר אותו לשתי לילות במקרר בלי שהוא יתקלקל או שלילה אחד זה יותר מדי כבר.
תודה רבה -
הייהיי, התפחתי בצק שמרים בשביל פיצה והקפאתי אותו ללא הוצאת אוויר. מה לעשות? האם עדיין אפשרי להשתמש בבצק?
-
גליתהי המקפיא הלך לי לשבוע בערך היה בו קור נמוך מאוד מהרגיל
היו לי שם בצקים שאני הכנתי עם חמאה ג'חנונים
הבצק היה כהה מאוד אפרפר
הבצק היה ללא שמרים
קמח מים סוכר כף, דבש כף, חמאה שמן אפייה
האם זה מתקלקל לדעתכם? -
לימורעשיתי בצק שמרים ושמתי במקרר. האם להוציא אותו מהמקרר להתפחה שנייה מחוץ למקרר לכמה שעות או שהוא יחמיץ לי?
-
שירההיי רציתי לדעת למה נוצרים לי על גבי בצק שמרים לאחר שהותפח נקודות לבנות/ בועות לבנות?
תודה -
דחיההיי , עשיתי חלה שבוע שעבר ויצא לזה ריח של חומץ ( לא התפחתי במקרר )
וראיתי שזה מה פחת יתר אז היום התפחתי שעה ועשיתי חלה ועדיין
יש לזה ריח של חומץ .
בגלל מה זה קורה ? -
כרמלה קוזוקרושלום
האם אפשק להשאיר בצק לפיצה במקרר או במקפיא
ואם התשובה היא חיובית האם צריך לשנות במתכון את כמות השמרים?תודה רבה
-
טלהי. הכנתי בצק לסופגניות, כבר חולק ותפח ואז נאלצתי לא להשתמש בו, אמרו לי להשאיר אותו ככה בחוץ עם ניילון נצמד ולמחרת להשתמש בזה ומצד שני אמרו לי להכניס אותו עכשיו למקרר. לא בטוחה מה נכון, איך יודעת אם הבצק בסדר ואם הוא יהיה בסדר למחר?
-
נטלישלום רב
אני מעוניינת להכין עוגת שמרים , אחרי ששמתי מילוי וגילגלתי לעוגה , האם אפשר להכניס למקרר אפשר להכניס שוב למקרר לילה להתפחה ?
ולכמה זמן מקסימום ?
תודה רבה טלי -
כהן איריסרוצה להכין מחר שושני שמרים מאחר וזמני יהיה קצר מחר האם אוכל להכין היום הבצק שמרים
האם מיד עם הכנתו להכניסו למקרר
האם מחר לפני שאתחיל לעבוד איתו אצטרך לתת לו התפחה נוספת בחוץ
אודה לתשובתך -
ליטלהיי אסטלה,
אני רוצה להכין עוגת שמרים ולאפות אותה רק כמה ימים אחרי, אפשר לשמור את הבצק מוכן עם המילוי במקפיא? כמה זמן מראש אני צריכה להוציא את העוגה לפני הכנה לתנור?
תודה -
שריתהיי אסטלה, אני מכינה מתכון לרוגלך שיוצאים טוב אבל רק רוצה לוודא שאני לא מפספסת משהו.. זה מתכון שיש בו חמאה, מייד אחרי הלישה אני עוטפת בניילון נצמד ומכניסה למקרר לבערך 12 שעות. הבצק לא תופח. גם אחרי עיצוב העוגות והתפחה שנייה זה לא תופח. בתנור תופחים מעט ועדיין מאוד טעימים. אבל למה זה לא תופח? האם לפני הקירור כדאי להתפיח קצת בחוץ?
ושאלה נוספת, איך אני יכולה להכין בבית מחית פטל שתישמר לזמן ארוך?
תודה רבה((: -
מאתתגובות