במסגרת שיעורי בצקי שמרים ועלים למדנו על אופן הנחת החמאה על הבצק (לקפל כמעטפה או לקפל כמו ריץ רץ וכו),שאלתי היא האם משנה כיצד מניחים את החמאה על הבצק לפני התחלת הרידוד? או שחייבים להיצמד לצורת הנחת החמאה שלמדנו על פי סוג הבצק. תודה מלכה
אין חשיבות ברוב המקרים לצורה של קיפול החמאה.מה שכן – יש חשיבות למספר העלים ההתחלתי שהוא יוצר. אם קפלת למעטפה – יצרת 2 עלים.אם קיפלת ל2/3 חמאה ושליש ריק , כמו קראנץ,אז מלכתחילה יש 3 עלים