שלום, יש לי מתכונים אמריקאיים לעוגיות שדורשים שומן צמחי (vegetable shortening). האם ניתן להמיר במרגרינה? אם כן, אחד לאחד מבחינת כמויות? ישנם מתכונים שדורשים גם שומן צמחי וגם חמאה. אשמח להבין מה יכולה להיות הסיבה לכך.
שורטנינג הוא שומן צימחי שעבר טיפול כמו מרגרינה והפך למוצק. יש שני סוגים עיקרים של שורטנינג: 100 אחוז שומן או כמו מרגרינה 82 אחוז שומן, בנוסף יש שורטנינג עם אמולסיפייר וללא. למה מוסיפים גם חמאה – בדרך כלל בשביל הטעם.
של חמאה מול מרגרינה. יש תוכנית מצוינת של Alton Brown שמכין עוגיות שוקולד צ'יפס לאחותו מרשה. הוא מכין את אותן עוגיות עם מתכונים שונים המספקים מרקם שונה. חפשי את הסרטים ב- you tube קוראים לאפיזודה Three Chips For Sister Marsha תקשיבי טוב זה ממש מעניין.עמוס