אסטלה מצטרפת לצוות שופטי בייק אוף

ראיון מתוק – אסטלה מצטרפת לצוות השופטים של בייק אוף

מאת: רוית חבשוש

עונה חדשה של ריאליטי הקונדטוריה "בייק אוף ישראל" עומדת להתחיל, והיא מביאה עמה שינויים מרעננים: מלבד החלפת צמד המנחות בקארין גדעון נעשו גם שינויים בצוות השופטים, שמרמזים על המגמה אליה מכוונת העונה החדשה.

אסטלה, מאסטר בינ"ל לשוקולד וקונדיטוריה מצטרפת לצוות השופטים של "בייק אוף ישראל", לצד מאיר אדוני וקארין גורן ומביאה עמה רקורד מרשים:

היא בוגרת בהצטיינות של מגמת הקונדיטוריה בבית הספר קורדון בלו בפריז, בעלת ניסיון מקצועי עשיר בארץ ובעולם (קונדיטורית במסעדת "קרן" ומלונות דן, ניהול קונדיטוריות רשת "ארקפה" ו"לחם ארז", הישראלית היחידה שמכהנת כ"שגרירת שוקולד" של חברת בארי- קאליבו, יצרנית השוקולד הגדולה בעולם), מככבת בשלוש עונות של תוכנית הטלוויזיה "כיתת אמן עם אסטלה" בערוץ 10 ובערוץ האוכל ומנהלת בית הספר לקונדיטוריה עילית, היחיד בישראל שזכה להכרה בינלאומית.

 

סקרנית להכיר את האישה מאחורי התארים המרשימים, ביקשתי לשוחח עמה כדי לשמוע יותר על הסיבות שהניעו אותה להצטרף לתוכנית ולהבין מה היא מתכננת להביא אליה.

  • "אז למה בעצם את צריכה את זה?" אני שואלת אותה "את נחשבת למאסטר בתחומך, עשית כבר הכול, את מצליחה ומוכשרת ובוודאי שלא סובלת מעודף זמן. מה בעצם גרם לך להצטרף לתוכנית?".

 

אני שומעת אותה מחייכת מצד השני של הקו "לא תאמיני, אבל זו תחושת שליחות. העונה הראשונה של  "בייק אוף ישראל " סקרנה אותי והרגשתי שיש לי הרבה מה לתרום בתחום הקונדיטוריה המקצועית. חשוב לי למקצע ולשפר את התחום בארץ עד כמה שניתן. השתלמתי בתחום הקונדיטוריה והשוקולד במקומות שונים באירופה: בצרפת, גרמניה ואנגליה, כולל  בית הספר לשוקולד של חברת ולרונה, יצרנית השוקולד המובילה בעולם, ואני מאמינה שאנחנו כישראלים לא נופלים מהם במאום. ישראל יכולה להיות מעצמה של קונדיטוריית עלית, בייחוד עם הכישרון, הגמישות המחשבתית והיצירתיות שהישראלים יודעים להביא עימם. אין שום סיבה שלא נעמוד בקריטריונים המצוינים של קונדיטוריות-האיכות באירופה ואף יותר מזה."

  • "אז במה העונה הקרובה תהיה שונה מזו הקודמת?" אני מקשה " ומה התרומה הייחודית שאת רוצה להביא לתוכנית?"

 

"אני רוצה להביא סטנדרטים של קונדיטוריה עלית מודרנית – חדשנית, אנינת טעם, יצירתית ומדויקת. לא במקרה, בעונה הנוכחית ההפקה תיצמד יותר לקונספט הבריטי. למשל: בשונה מהעונה הקודמת, בעונה החדשה המתמודדים יתחרו כיחידים. כל מתחרה יעשה הכל לבד ויעמוד בפני עצמו, מבלי להסתמך על בן זוגו או במקרה ההפוך לחפות על חסרונותיו של הפרטנר שלו. אתה מביא נטו את עצמך – לטוב ולרע."

צילומי העונה החדשה טרם החלו, והאודישנים עומדים להתחיל בקרוב. אני שואלת אותה האם יש לה טיפ לתת למועמדים העתידיים.

"תעשו את מה שאתם אוהבים, תביאו את עצמכם, את התשוקה האישית שלכם" היא עונה "כשאתם יוצרים משהו שבא מתוככם בלי לנסות לחקות או לרצות – אתם מביאים משהו אותנטי מלא תשוקה שיכול להיות ייחודי ומצליח. והכי חשוב – אל תשכחו לטעום את מה שאתם עושים!".

קורסים מומלצים

השאירו לנו פרטים ויועצי הלימודים שלנו יחזרו אליכם בהקדם

השתלמויות מקצועיות

אמנות עוגות הראווה עם – Frank Haasnoot

אנו שמחים לארח את פרנט האסנוט , שף קונדיטור ושוקולטייר הולדני מהבולטים בעולם , הידוע ביצירתיות , ובחדשנות חסרת הגבולות שלו בתחום הקונדטוריה .
עבודותיו מאופיינות בעיצובים מורכבים , שילובי טעמים נועזים ואסתטיקה מודרנית שמאתגרת את גבולות הקונדטוריה המסורתית . אנחנו מזמינים אתכם להצטרף למאסטר קלאס בינלאומי שכולו איכות – מהרעיון , המרקם ועד למראה ולטעם

11-13/02/25
מחזור בוקר / ערב

קרא עוד »

מאפי בוקר מתקדמים עם גולי פנחסוב

תאריך: 11+12/12/24 מועד ערב- סגור לרישום

תאריך: 20+21/01/25 מועד ערב- סגור לרישום

תאריך: 16+17/02/25 מועד ערב- מקומות אחרונים

עוד הזדמנות פז לפגוש במאפי בוקר שמגיעים לרמה של אמנות מתקדמת. אם אתם רוצים לדעת איך להכין את הדור הבא של המאפים ולקלוע בדיוק למראה, למרקם ולטעם – זה בדיוק זה. נרחיב בנושא בצקי שמרים כרוכים, נכין מעל ל -30 סוגי מאפים מהצד המתוק ומהצד המלוח, ונתרגל עבודה ברמת מורכבות גבוהה מסוגי בצקים שונים.

קרא עוד »

טארטלטים למתקדמים

תאריך: 07+08/10/24סגור לרישום

תאריך: 03+04/02/25מקומות אחרונים

טארטים למתקדמים – מפגש יחודי ומעשי עם השף קונדיטור דניאל לביא לבעלי נסיון בלבד

קרא עוד »

לחמי מסורת גרמנים עם המאסטר בייקר FALK

תאריך: 19+20/02/25- ההרשמה בעיצומה

אנחנו שמחים לארח השתלמות לחם בינלאומית מתקדמת. המאסטר בייקר הגרמני פאלק סוטפלס מגיע אלינו ללמד את אמנות הלחמים הגרמנים.

בהשתלמות תלמדו מגוון תוצרים מרתקים כגון: לחם היער השחור עם טוויסט של המאסטר הבייקר | לחם קמוט( קמח חורסאן) דגן עתיק | לחמניות סלק | לחם 7 דגנים | פרעצל | לחם פומפרניקל | לחם בהשהיה לילית ועוד.

קרא עוד »

מעוניינים לקבל פרטים נוספים ולהתארח לסיור באסטלה כיתת אומן?
השאירו לנו פרטים ויועצי הלימודים שלנו ישמחו לחזור אליכם עם כל מה שחשוב לדעת:

דילוג לתוכן