פירות יער – הזיווג המושלם

זיווגים אדומים

הם נחשבים לסופר פודס, ,פוטוגניים בטירוף, מגיעים באריזות קטנות ומלכי הקינוחים. לקראת העונה החמה של פירות היער קבלו את הזיווגים הטובים ביותר לפירות היער האדומים והסגולים.

בשנים האחרונות אנו פוגשים בדוכנים יותר ויותר פרות יער טריים המגיעים אלינו מצפון רמת מהגולן. איך קוראים להם? מה הולך הכי טוב עם קרם פטיסייר? מה הכי טעים בטארט ומה בעוגה בחושה?  ומי הכי מתאים שוקולד. להלן מילון הקונדיטוריה השלם לזיווגי פרות יער…

 

פטל אדום

אחד המינים הפופולאריים והחשובים ביותר בקבוצת פירות היער. הוא מאופיין בארומה וטעם עשירים במיוחד, ולכן הוא מעולה להכנת קינוחים. קיימים צבעים נוספים לפטל, כמו לבן-צהוב או כתום, אבל בארץ תפגשו בעיקר את האדום. כקישוט, תוספת או חומר גלם עיקרי הפטל אדום משדרג כל קינוח. הזיווגים המוצלחים ביותר לפטל אדום הם קרמל, שוקולד מריר, מוצרים מבוססי וניל (פטיסייר, גלידת וניל וכו') וכמובן סורבה.

 

פטל שחור

למעשה כלל לא מדובר בפטל; השם "פטל שחור" נפוץ בשווקים, אך בשפה המקצועית הוא נקרא בכלל אוסנה. צבעו כהה, כמעט שחור והוא מאופיין בטעם חמוץ-מתוק. הוא גדול יותר מהפטל, וגם עסיסי ובשרני יותר. הזיווגים הטובים ביותר לפטל השחור הם שילובים מתוקים שיעריכו את החמיצות שלו כמו ריבת תפוחי עץ ופטל שחור, עוגות גבינה וכמובן כקישוט מרהיב.

 

 

תות עץ

באנגלית הוא נקרא מאלברי. פרי זה, לעומת שאר קבוצת פירות היער, גדול בכל מקום בארץ. טעמו מתוק מאוד ולכן הוא אהוב ופופולארי מאוד בארץ, והרוב אוכלים אותו טרי אך אפשר גם לשלבו בקינוחים. תותי עץ מגיעים לרב בצבע לבן או סגול אך אנו נמצא מעט מאוד ממנו בשווקים בגלל חיי המדף הקצרים שלו אז אם פגשתם אותו בשוק תתענגו כי תכף לא יהיה עוד.

למצוא זיווגים לתות עץ זה קל כי הכי טעים לאכול אותו לבד ושים לב כי הזן השחור מוריד צבע על הידיים, השפתיים והלשון.

 

 

דומדמניות

אדומות לבנות או שחורות הדומדמניות מגיעות בשלל צבעים אך האדומות הן הפופולריות ביותר. טעמן חמצמץ, אבל יפות במיוחד ולכן נמצא אותן מקשטות קינוחים רבים. לדומדמניות השחורות יש טעם ייחודי ומעטים מתחברים אליו. לעלים שלהן יש ריח מאוד חזק, ויש מי שמשתמש בהן לבישול. דומדמניות מכילות כמות גדולה של פקטין ועל כן נוהגים להכין ממנו נאפז' לפירות אדומים, ג'לי וגם ריבה.

 

 

דובדבנים

הדובדבן האדום הוא אחד מפירות היער הקלאסיים, וניתן למצוא אותו גם בגרסה הבהירה יותר (מכונה "דובדבן לבן"). בישראל לדובדבנים יש את העונה הארוכה ביותר מבין כל פירות היער והוא מצוי בכל נקודת מכירה. מעבר ליופי ולטעם של קערת דובדבנים מרהיבה הם גם מאוד מתאימים לאפייה, לסורבה. דובדבנים חמוצים משודכים היטב לאלכוהול ושוקולד . לפרלינים, לטארטים וגם לדובדבנים מסוכרים שמוצאים בקוקטיילים.

 

 

אוכמניות

אוכמניות הגיעו ארצה מארה"ב, שם הן גדלות בעיקר באלסקה. עם העלייה משמעותית בגידול פירות יער, האוכמניות הן הזן שרשם את העלייה החדה ביותר. הסיבה לכך כנראה היא בשל ערכיו התזונתיים הגבוהים הנעוצים ברמת האנטיאוקסידנטים (נוגדי חיצמצון) שבו. הבעיה העיקרית בגידול אוכמניות בארץ נעוצה בעובדה שהן דורשות אדמה חומצית מאוד שכמעט ולא קיימת בישראל, למעט ברמת הגולן אבל זה פרי עמיד ולכן עונתו היא הארוכה ביותר. לאוכמניות זיווגים רבים: יוגורט, גבינה ושמנת חמוצה זו משפחה אחת, מאפים כמו טארטים, מאפיין, פנקייק ועוגות בחושות זו משפחה נוספת. וכמובן ריבה, גלידה וציפויים לעוגות גבינה.

 

קורסים מומלצים

השאירו לנו פרטים ויועצי הלימודים שלנו יחזרו אליכם בהקדם

השתלמויות מקצועיות

מאפי בוקר מתקדמים עם גולי פנחסוב

תאריך: 16+17/02/25 מועד ערב- סגור לרישום

תאריך: 16+17/03/25 מועד ערב- מקומות אחרונים

עוד הזדמנות פז לפגוש במאפי בוקר שמגיעים לרמה של אמנות מתקדמת. אם אתם רוצים לדעת איך להכין את הדור הבא של המאפים ולקלוע בדיוק למראה, למרקם ולטעם – זה בדיוק זה. נרחיב בנושא בצקי שמרים כרוכים, נכין מעל ל -30 סוגי מאפים מהצד המתוק ומהצד המלוח, ונתרגל עבודה ברמת מורכבות גבוהה מסוגי בצקים שונים.

קרא עוד »

אקסטרא קריספי עם גולי פנחסוב

תאריך: 27/01/25 סגור לרישום

תאריך: 24/02/25 מקומות אחרונים

יש את הסאונד והמרקם הזה בעולם האפייה, שמכונה קריספי, ולא סתם הוא כזה אהוב. גולי פנחסוב מגיע עם הנושא הזה לשיאים חדשים גם בטעם וגם ביופי, עם שילוב מושלם בין מסורת לחדשנות. במפגש הזה תכינו שלל מאפים מורכבים, ותלמדו באופן. מעשי על טכניקות ייחודיות לשוק הפרטי ומאפיות הבוטיק.

קרא עוד »

דליקטסן עם אסטלה- העונה הקרה

תאריך: 26+27/03/25

שמחים לשדרג לכם את חווית הטעם והבריאות במזווה הביתי ולהזמין אתכם להשתלמות עם אסטלה. בואו להתנסות ולהעשיר את מגוון החומרים והטכניקות לשימור וליצירת המעדנייה האישית לפי העדפות הטעם והבריאות שלכם. ההשתלמות מועברת על ידי אסטלה, ובסופה תצאו עם צנצנות בטעמים הכי משובחים ועונתיים.

קרא עוד »

נסיעה מקצועית לצרפת לבוגרי אסטלה

בוגרי קורס קונדטוריה – מורחב / EXPERT , אנחנו מזמינים אתכם להצטרף לאסטלה לנסיעה מקצועית לצרפת שתקנה לכם ידע ונסיון מתקדם – וחוויה מקוצועית ומעשירה
באקדמיה הבינלאומית לקונדטוריה של אולבייה בז'אר בצרפת .
הלימודים יתמקדו בקולקציית עוגות ראווה מודרניות וחדשנות בממתקים
ההשתלמות תתקיים בעיר – פרפיניאן בצרפת

קרא עוד »

מעוניינים לקבל פרטים נוספים ולהתארח לסיור באסטלה כיתת אומן?
השאירו לנו פרטים ויועצי הלימודים שלנו ישמחו לחזור אליכם עם כל מה שחשוב לדעת:

דילוג לתוכן